Übercoach: nieuwe waarden en normen voor trainers en coaches

Übercoach is een herbeschrijving van Friedrich Nietzsche’s “Also Sprach Zarathustra”. Nietzsche geeft in dat boek zijn ervaringen weer hoe hij is omgegaan met het onderwijzen van mensen in zijn ideeën en wat daarop volgde. Nietzsche geeft precies weer waar je als trainer of coach tegen aanloopt wanneer je met andere mensen aan de slag gaat. Waar Nietzsche’s Zarathustra zich afspeelt in de bergen in de negentiende eeuw, is het verhaal nu verplaatst naar de eenentwintigste eeuw en speelt het zich grotendeels af in Centrum de Roos in Amsterdam. In plaats van over een filosofische setting, gaat Übercoach over nieuwe waarden en normen voor trainers en coaches.

Het doel van het boek is om de kwaliteit van trainers en coaches naar grotere hoogtes te stuwen. Veel middelmatige coaches en trainers verkopen niets anders dan cliches. In Übercoach wordt op vele gebieden aangegeven hoe we tot betere coaching en training kunnen komen. Weg met de middelmatigheid op het gebied van de economie, het milieu, de politiek en spiritualiteit! En natuurlijk ook weg met middelmatige trainingen en coaching! Het is tijd om duidelijk te maken dat er bijzondere coaches zijn die veel betere resultaten behalen. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze kinderen en hun kinderen. Coaches en trainers die met kop en schouder boven de middelmaat uitsteken kunnen juist voor hen veel betekenen. Übercoach is een krachtige aanklacht tegen de middelmatigheid die ons land nu regeert, maar wijst tegelijkertijd richting elegante oplossingen. Kortom, Übercoach is een boek waar deze tijd op zit te wachten.